You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Dienstengebouw WPC Blankaart - De Watergroep, Diksmuide

Info projecten

Ligging: Diksmuide, België

De realisatie van een nieuw dienstengebouw voor WPC De Blankaart in Diksmuide kadert binnen een groter Masterplan voor het Waterproductiecentrum, met De Watergroep als opdrachtgever. In het dienstengebouw worden de nodige faciliteiten voorzien voor het personeel dat op deze site werkt, een laboratorium, vergaderruimten en een auditorium. Het gebouw zal ook dienen als bezoekerscentrum voor groepen die op afspraak de site willen bezoeken. PERI stond in voor de levering van de bekistings- en ondersteuningsmaterialen en de opvolging van de bekistingswerken.

Vereisten

  • Het dienstengebouw bestaat uit een kelder (-1), het gelijkvloers en een zadeldak. PERI werd gevraagd om een bekisting en ondersteuning voor te stellen voor het volledige gebouw.
  • De complexiteit zat in de bekisting van het schuine dak. De moeilijke oefening vraagt de nodige vakkennis en die heeft PERI.

Klant

Beltek, als onderaannemer van Vuylsteke Eiffage

PERI oplossing

  • Voor de wandbekisting van de keldermuren werd gekozen voor het MAXIMO systeem. De MX ankertechnologie levert een aanzienlijke tijdswinst op, omdat de ankers slechts langs één zijde bediend worden. Omdat er moest gestort worden tot een hoogte van 3,90 m werd er gewerkt van met panelen van 3,30 m en 60 cm.
  • De modulaire SKYDECK vloerbekisting werd ingezet voor de afdek van de kelder.
  • Zowel voor de wanden van het gelijkvloers als voor het schuine dak werd gekozen voor het VARIOKIT systeem. SRU profielen en SLS spindels creëerden de hoek van het dak en werden daarbij ondersteund door PERI UP Flex ondersteuningstoren. Daar komen de VARIO panelen op te liggen. De binnen- en buitenbekisting wordt op afstand gehouden met tiges/moerplaten en afstandhouders die op de wapening bevestigd zijn.
  • Het storten van het schuine dak vereiste de nodige expertise. Op de binnenste paneelbekisting wordt de wapening gelegd. Daarop wordt het buitenste bekistingspaneel geplaatst en onderling verbonden met tiges. Cruciaal was dat het onderste paneel volledig demonteerbaar moest blijven omdat er geen kraan meer bij kon om het te ontkisten. Bij het uittekenen van de bekisting voor het dak was dat dan ook de rode draad.